Coldplay Amsterdam Music of the Spheres Tour 2023

Coldplay 2023 in Amsterdam. Was jij bij één van de vier buitengewoon geweldige Music of the Spheres worldtour concerten? Dan heb je ook allerlei goede doelen gesteund.

 

Coldplay: wereldband met respect voor de aarde 🌎

De Britse band Coldplay steunt al jaren projecten en initiatieven van goede doelen organisaties op het gebied van klimaat en duurzaamheid. Maar ook aan armoedebestrijding en steun aan kwetsbare kinderen en jongeren. Denk voorbeeld aan internationale organisaties als Oxfam Novib en Amnesty International.

 

Coldplay 2023 concerten in Amsterdam: WOW! 🚀🪐

Als jij bij één van de Coldplay concerten uit de Music of the Spheres worldtour in juli in Amsterdam was, dan is één ding wel zeker: het was een legendarische avond om nooit te vergeten. De fantastische muziekshow van Coldplay in de Johan Cruijf Arena had een mega WOW-factor. Op 18 juli was ik één van die geluksvogels. En dat uit je dak gaan tijdens een Coldplay concert een heus Pink Thing is, realiseerde ik me pas na het zien van het filmpje dat werd getoond vlak voor de band het podium van de Arena op kwam.

 

De missie van Coldplay ⚛💚

Het filmpje bracht de missie van Coldplay en de projecten waar de band zich voor inzet onder de aandacht. De wens van de rockband is om het klimaat zoveel mogelijk te sparen tijdens hun Music of the Spheres wereldtour. Duurzaamheid staat voorop en daarom huren ze lokale partijen in en maken ze gebruik van zonne-energie. Verder wordt er tijdens een concert geknald met biologisch afbreekbare confetti en zijn er plant based recyclebare armbandjes met led lichtjes voor het publiek. Fans produceren tijdens het concert dansend en fietsend extra stroom dankzij een kinetische dansvloer en elektrische fietsen. Als kers op de taart is ook de zo gewilde Coldplay ‘merch’ duurzaam. De duurzaam katoenen T-shirtjes en hoodies zijn bedrukt met milieuvriendelijke inkt en ook de posters zijn met eco vriendelijke inkt gedrukt op gerecycled papier. Er is dus over alles serieus goed over nagedacht! Zelfs zo goed dat het Coldplay gelukt is de uitstoot van CO₂ tijdens de Music of Spheres tour te halveren als je het vergelijkt met hun vorige wereldtour. Duimpje omhoog dus! Daarnaast steunt Coldplay met een deel van de ticket opbrengst allerlei klimaatprojecten en goede doelen. Hallo Pink Thing!

Milieuvriendelijke confetti Coldplay 2023 Amsterdam

© Marloes Vos

 

Meezingen met Chris Martin én een goed doel steunen 🎶🌳

Dankzij jouw kostbare concertkaartje voor het Coldplay concert in Amsterdam had je een hartstikke mooie avond. En dan is het éxtra mooi dat je -zonder dat je het misschien wist- ook nog allerlei goede doelen hebt gesteund op het gebied van duurzaamheid, klimaat, natuur en welzijn. Sowieso is er voor jouw komst naar het Coldplay concert in de Johan Cruijff Arena al één boom geplant. Stichting One Tree Planted plant voor iedere Coldplay concertbezoeker een boom en dat zijn er inmiddels al vijf miljoen. Dankzij de Nederlandse Coldplay fans komen daar nog eens ruim 200.000 bomen bij. Een flink bos! Naast het planten van bomen zijn er nog meer goede doelen die Coldplay steunt met een deel van de ticket opbrengst. Ik zet ze voor je op een rij.

 

De goede doelen van Coldplay 💫

Was jij bij één van de concerten uit de Music of the Spheres tour van Coldplay in Amsterdam? Dan heb je deze groene duurzaamheidsprojecten, goede doelen en initiatieven gesteund:

 • The Ocean Cleanup: deze non-profitorganisatie opgericht door de Nederlander Boyan Slat zet zich in voor het plastic vrij- en schoonmaken van de oceanen en rivieren. Dankzij de steun van Coldplay is er een grote stap gezet in het schoonmaken van de 1000 meest vervuilende rivieren ter wereld en is er 158 ton afval en 13 ton plastic uit de oceaan gehaald.
 • Sea Shepherd: Coldplay ondersteunt Sea Shepherd om de schadelijke effecten van overbevissing en bedreigingen voor zeedieren en dan met name walvissen en dolfijnen, te stoppen.
 • ClientEarth: een team van advocaten dat opkomt voor het milieu. deze Britse milieuorganisatie gebruikt de kracht van de wet om klimaatverandering aan te pakken, de natuur te verdedigen en te strijden voor een gifvrij milieu in de hele wereld.
 • Climeworks: Hun missie is klimaatverandering tegengaan en dat doen ze door het ontwerpen van installaties die CO₂ direct uit de lucht onttrekken.
 • Project Seagrass: een liefdadigheidsinstelling die ervoor zorgt dat zeegrasweiden wereldwijd worden beschermd. Zeegras is belangrijk omdat het goed voor de biodiversiteit en het leven onder water en het slaat ook nog eens miljoenen tonnen CO₂ op.
 • Sustainable Food Trust: de missie van deze Britse organisatie is het versnellen van de overgang naar duurzamere voedsel- en landbouwsystemen. Op deze manier kan ieder gevoed worden met duurzame voeding. Beter voor de mens en de planeet.
 • Cleaner Seas Group: dit team van innovators, ontwerpers, ondernemers en milieuactivisten werkt samen om één van de grootste oceaanvervuilers namelijk microvezels aan te pakken. Hiervoor ontwierpen zij een speciaal microvezelfilter dat heel makkelijk op iedere wasmachine kan worden aangesloten. Dankzij dit filter komen de microvezels niet in het oppervlaktewater terecht.
 • Food Forest Project: in samenwerking met lokale landeigenaren en lokale gemeenschappen in Sommerset, Engeland, is het de missie van zorgt deze liefdadigheidsorganisatie ervoor dat zoveel mogelijk mensen die in armoede leven toegang hebben tot gratis, biologische producten die de aarde niets kosten.
 • Knowledge Pele: duurzaamheid als missie en met kleine veranderingen grote impact maken.
 • Conservation Collective: dit netwerk van lokale stichtingen financieren natuurbeschermingsinitiatieven om het milieu te beschermen, de natuur te herstellen en beschermen tegen klimaatverandering.

 

Coldplay doneert een gitaar aan Stichting Muziek voor Kids ❤️️

Als kers op de taart steunt Coldplay ook een Zaans goed doel: Stichting Muziek voor Kids. Zaankanter Ruben Hoeke is gitarist en beroepsmuzikant en zamelt gitaren in. Dat doet hij voor kinderen in heel Nederland die door allerlei omstandigheden zelf niet de mogelijkheid hebben om een instrument te kopen en muziek te maken. De kinderen krijgen een gitaarset en gitaarlesboeken cadeau en ze kunnen meedoen aan gratis online gitaarlessen. Dit geweldige initiatief heeft al heel veel blije gezichten opgeleverd. Inmiddels zijn er al bijna 500 gitaren gedoneerd. Tijdens de Amsterdamse concerten hoorden de mannen van Coldplay van het initiatief van Ruben. De band wil de stichting graag helpen en doneert een gitaar. Harstikke gaaf natuurlijk maar iedere gitaar telt. Dus heb je net als Coldplay nog een gitaar die je best kunt missen of ligt er nog eentje ergens op zolder te verstoffen? Je maakt er een kind superblij mee door jouw gitaar te doneren aan Stichting Muziek voor Kids.

 

Duurzaamheidsrapport Coldplay ♻️

Nog even terug naar de missie van Coldplay. Als eerste band in de geschiedenis hebben ze in juni 2023 een duurzaamheidsrapport uitgebracht over hun ‘Music of the Spheres’ wereldtour. In dit rapport kun je lezen wat Coldplay dankzij alle inspanningen voor een zo’n groen mogelijke wereldtour tot nu toe heeft bereikt. En dat is best al veel, gezien de halvering van CO₂ uitstoot in vergelijking met hun vorige wereldtournee. De vernieuwende duurzame aanpak van Coldplay levert dus daadwerkelijk resultaat op. Meer over het duurzaamheidsrapport van Coldplay lees je hier.

 

Steun de missie van Coldplay: we are all/one in the universe! 💙♾️🌈

Natuurlijk is er nog ruimte voor verbetering maar hopelijk zijn de Coldplay concerten een voorbeeld voor veel andere artiesten en wereldsterren. Laten wij als fans en publiek vooral heel erg blijven genieten van concerten. Maar wel net even meer ons best doen om de missie van Coldplay altijd en overal te steunen. Overal ja, dus ook als je níet bij een Coldplay concert bent. We are all/one in the universe! 

 

Duurzaam naar een concert met deze tips 🎵

Van Wolter Kroes tot Harry Styles en van Roberto Jacketti & the Scooters (ja, ze gaan weer optreden) tot U2. Met kleine moeite maak je groot verschil tijdens een concert van je favoriete artiest. Check deze tips:

 • Ga lopend, op de fiets of reis met het openbaar vervoer naar het concert
 • Lukt dat niet, ga zoveel mogelijk carpoolen
 • Neem een hervulbare waterfles mee
 • Maak gebruik van de recycle muntjes / recycle tokens.
 • Lever je plastic drinkbeker weer in zodat ze gerecycled kunnen worden
 • Gooi niks op de grond, laat geen troep achter, maar gebruik de prullenbakken.
 • Maak als het mogelijk is altijd gebruik van WiFi in plaats van 3G, 4G of 5G. Je telefoon gebruikt dan minder energie.
 • Nog beter, gebruik je telefoon zo min mogelijk! Voor de ultieme beleving. Denk nog even terug aan wat mij betreft één van de hoogtepunten van het Coldplay concert: ‘A Sky full of stars’ zónder telefoons. Kippenvelmoment.
 • Vier je zelf een feestje? De feestelijke en milieuvriendelijke confetti van Candy Converters is 100% natuurlijk en biologisch afbreekbaar

www.coldplay.com/emissions-update

Believe in love Coldplay concert 18 juli 2023 Amsterdam

0 reacties