About Blanks duurzaam notitieboek schetsboek Pink Things

About Blanks maakt unieke notitieboeken en schetsboeken door oude boekomslagen te recyclen en opnieuw te gebruiken.

Hoe het begon: passie voor oude boeken

De fascinatie voor de geur, textuur en het uiterlijk van oude boeken van Kjell, bedenker en oprichter van About Blanks, begon in de bieb. Hij gebruikte zijn hele leven lang al schetsboeken en daarom besloot hij er zelf eentje te maken; van een oude boekomslag. En met succes want al gauw volgden er nog meer met de hand gemaakte schets- en notitieboeken die hij maakte voor enthousiaste familie en vrienden. Zo ontstond About Blanks: handgemaakte, unieke notitieboeken en schetsboeken door oude boekomslagen te hergebruiken.

 

Duurzaam, bewust en sociaal

De bijzondere schets- en notitieboeken met nostalgische kaften van About Blanks worden gemaakt van hergebruikte en gerecyclede materialen en gevuld met ongebleekt blanco schetspapier. Eerst wordt het oude binnenwerk van het boek verwijderd en vervolgens weer gevuld met duurzaam blanco papier. Dat schets- en schrijfpapier is afkomstig van verantwoorde bronnen (FSC) en de textuur maakt het papier perfect om te schrijven en te schetsen. Daarnaast worden de notitieboekjes gemaakt in een sociale werkvoorziening door vrouwen en mannen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo kunnen ook zij deelnemen in de samenleving en dankzij deze zinvolle dagbesteding krijgt hun leven structuur.

 

Tip! 5 leuke dingen om te doen met een leeg About Blanks notitieboek

Het bijzondere aan de About Blanks notitie- en schetsboeken is dat ieder exemplaar uniek is: er is er dus maar eentje! Zie je een mooie? Neem ‘m zonder enige twijfel mee want geloof mij, je krijgt meer spijt van dingen die je juist níet doet! Neem je notitboek o-ve-ral mee naar toe, een mooi notitieboek gebruik je namelijk graag. Blader en schrijf vooral veel, zo gebruik je je mooie notitieboek optimaal!

1. Reisdagboek

Of je nou wereldreiziger bent of je vakanties liever dichtbij huis doorbrengt, een reisdagboek is altijd een goed idee. De vakantie is het moment van het jaar waar je al weken zo niet maanden naar uitkijkt en hoe leuk is het dan om al je belevenissen nog tijdens de vakantie vast te leggen in een reisdagboek!

2. Handletteren

Ikzelf ben er dol op. Als kind graffitide ik al heel graag leuke letters op papier. Inmiddels weet ik dat dát mijn eerste stappen op het handletter pad waren. Handletteren is een ontspannen en fijn tijdverdrijf. Het is laagdrempelig, je hebt niet veel nodig en je kunt het overal doen. Inspiratie nodig? Check dan zeker even www.paperfuelstore.com van Karin Luttenberg.

3. Online wachtwoorden

Voor alle tientallen accounts met dito gebruikersnamen en wachtwoorden kun je natuurlijk een online wachtwoordenmanager app of tool gebruiken. Of gewoon opschrijven. Old skool veilig mits je wachtwoordenboek niet in verkeerde handen valt 😉

4. Inspirerende quotes- en citaten dagboek

‘Kindness is magic’, “Enjoy the little things’, ‘Do more of what makes you happy”. Niet origineel maar wel met een waarheid als een koe. Schrijf ze op in je About Blanks notitieboek en lees ze regelmatig terug voor de broodnodige leveninspiratie!

5. Bullet journal a.k.a. BuJo

Oftewel, een handige methode om je leven te organiseren. Afspraken, taken, plannen en to-do lijstjes; je verzamelt ze allemaal in je bullet journal. Dat kan super creatief met doodles, diagrammen, trackers en tekeningen maar ook gewoon heel basis. Alles mag en niets moet zolang het jou overzicht, rust, creativiteit en misschien wel het halen van je doelen brengt.

www.about-blanks.com

About Blanks notitieboeken schetsboeken Pink Things

P.s. Net als de About Blanks schets- en notitieboeken worden ook Roetz fietsen gemaakt door mannen en vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij worden door Roetz opgeleid tot ervaren fietsenmakers met goede vooruitzichten op een vaste baan.