Paperfuel handlettering workshop voor kwf

Join the Roetz ride!

Roetz-Bikes maakt stijlvolle stadsfietsen door een tweede leven te geven aan afgedankte fietsen van bekende Nederlandse fietsmerken als Gazelle, Batavus en Sparta. Alle Roetz damesfietsen en herenfietsen worden met de hand gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in de Roetz fietsfabriek in Amsterdam-Noord.

Nederland fietsland

Nederlanders staan erom bekend: wij fietsen verreweg het meest van alle wereldbewoners. In ons kleine landje brengen maar liefst 37.000 kilometers aan fietspad je naar de mooiste plekken waar je niet met de auto kunt komen. Volgens de laatste schatting van brancheverenigingen BOVAG en RAI zijn er maar liefst 22,8 miljoen fietsen in Nederland. Daarmee bezit iedere Nederlander dus ruim 1,3 fiets, en dat is uniek in de wereld! En waarom dan niet kiezen voor een uniek exemplaar! Zoals een echte Roetz design fiets, met liefde gemaakt van gerecyclede fietsonderdelen!

Roetz retro design fietsen

In het assortiment van Roetz vind je prachtige e-bikes maar ook damesfietsen en herenfietsen zonder elektrische ondersteuning in allerlei lekkere kleurtjes. Hiervoor hergebruikt Roetz-Bikes zorgvuldig geselecteerde fietsframes en transformeert deze tot échte retro design e-bikes. Je kunt je fiets helemaal zelf samenstellen en kiezen voor Roetz’ kenmerkende houten spatborden of kurken handvatten. Bovendien kun je kiezen voor allerlei fancy accessoires  zoals een voordrager en achterdrager, een mandje of houten krat. Ook achter sommige accessoires schuilt weer een mooi verhaal: voor de zadeltas, jasbeschermers en beer carrier wordt bijvoorbeeld afgeschreven industriële transportband gebruikt. De houten kratten maakt Roetz van Amsterdamse bomen die gered zijn van de versnipperaar.

Sociale onderneming

Bij Roetz willen ze dolgraag de wereld verbeteren. Daarom zijn ze een sociale onderneming. In de Roetz Fair Factory maken mannen en vrouwen die moeite hebben om een plek te vinden op de arbeidsmarkt. Zij maken met de hand en met veel liefde de prachtige designfietsen vanuit afgedankte tweewielers. Hier worden ze opgeleid tot ervaren fietsenmakers met verstand van zaken en goede vooruitzichten op een vaste baan. Door achtergelaten fietsen een nieuw leven te geven, worden bovendien waardevolle grondstoffen bespaard. Daarnaast streeft Roetz ernaar om nieuwe materialen zoveel mogelijk lokaal in te kopen. In de fabriek in Amsterdam worden de fietsen met de hand geproduceerd, afgemonteerd en rijklaar verstuurd naar consumenten en dealers in heel Europa. Daarbij proberen ze karton en ander onnodig verpakkingsmateriaal zoveel mogelijk te voorkomen.

Zelf bijdragen aan Roetz

Naast het kopen van zo’n hele mooie Roets stadsfiets kun je op verschillende manieren een bijdrage leveren om anderen helpen verder te komen. Bijvoorbeeld door tijd en kennis te doneren en Roetz makers een workshop aan te bieden. Organiseer je een event en ben je op zoek naar een mooie locatie? De Roetz Fair Factory is de perfecte locatie. De huur wordt volledig gedoneerd aan de stichting. Je kan ook rechtsreeks een donatie doen aan de Stichting Roetz Fair Factory.

www.roetz-bikes.com

  • Iedereen verdient een kans. Ook de toffe Sheltersuit rugzakken worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

0 reacties