Als jij zo’n toffe limited edition Sheltersuit rugzak koopt, dan kan de Sheltersuit Foundation weer een Shelterbag uitdelen. Alle inkomsten uit de verkoop van deze bijzondere rugzakken komen namelijk volledig ten goede aan de Sheltersuit Foundation. Daardoor kunnen zij nog meer daklozen en vluchtelingen warmte en waardigheid bieden.

Warmte dankzij de Sheltersuit en Shelterbag

Dankzij het uitdelen van de ‘Sheltersuit’ en de ‘Shelterbag’, helpt de Sheltersuit Foundation daklozen en vluchtelingen aan warmte. Zo wordt voorkomen dat mensen op straat onderkoelt raken en doodvriezen. Wereldwijd zijn er meer dan 150 miljoen mensen gedwongen om buiten te slapen. Het Sheltersuit is een wind- en waterdicht jack met een optionele slaapzakbevestiging om direct te kunnen schuilen. De Shelterbag is een draagbaar, beschut bed dat oprolt in een tas. Hij is waterdicht, licht van gewicht, gemakkelijk te hanteren en heeft een extra vak voor wat persoonlijke spullen. Dakloosheid lijkt misschien niet erg aanwezig in Nederland, maar er zijn momenteel ongeveer 40,000 daklozen in Nederland. Het aantal daklozen is de laatste 10 jaar meer dan verdubbeld. Dit nummer omvat zowel straatslapers als daklozen die in opvanghuizen verblijven.

De Sheltersuit rugzak: een backpack voor een bag

Als jij een backpack koopt, kan daarvoor weer een Shelterbag uitgedeeld worden. Een backpack voor een bag, dat is het idee. De Sheltersuit rugzak is gemaakt van een hoge kwaliteit restmaterialen uit de textielindustrie. De rugzak is ontworpen en gemaakt door Shasho, ontwerper en ooit vluchteling. In het atelier van Sheltersuit. In het atelier worden banen gecreëerd voor voormalig vluchtelingen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De bijzondere limited edition is verkrijgbaar in zestien verschillende kleuren en slechts beperkt verkrijgbaar dus wees er snel bij! De rugzak is gemaakt van waterafstotend materiaal en heeft details van polyester, PVA en upcycled leer, gecombineerd met nieuwe en duurzame YKK ritsen. De tas heeft een inhoud van 18 liter en beschikt over een 15,6 inch laptopvak.

Nog meer doen: doneer je slaapzak

Heb je nog ergens een (oude) slaapzak liggen waar je toch niks meer mee doet? Doneer je slaapzak dan aan de Sheltersuit Foundation! Weggooien is zonde en het is fijn dat je op deze manier een steentje kan bijdragen. Op deze manier hebben de kinderslaapzakken van Meike en Jasmijn hierdoor ook een mooie bestemming gekregen. Overigens gaat het om slaapzakken met een synthetische voering. Dankzij donaties kunnen de Sheltersuits en Shelterbags geproduceerd blijven worden!

www.sheltersuit.com

0 reacties