Een schonere én mooiere wereld, dat is waar ze ’t voor doen bij Seepje.

Even terug naar Seepje in 2014

“Studenten Jasper en Melvin geloven in de kracht van de natuur en bedachten Seepje: een 100% natuurlijk fairtrade wasmiddel gemaakt uit een Nepalese vrucht. Zodra de schil van de Sapindus Mukorossi uit Himalaya water ziet, maakt ‘ie een natuurlijke vorm van zeep aan en zo wordt de was heerlijk schoon. Bovendien zijn ze vrij van allergenen, volledig plantaardig en bevatten ze géén chemische stoffen. Daardoor zijn deze superschillen vriendelijk voor het milieu en de huid. Gooi na het wassen de schillen niet direct weg, je kunt ze namelijk in totaal 3 keer gebruiken!”.

Seepje’s missie in 2021: een schonere en mooiere wereld

Dit schreef ik alweer een hele tijd geleden over Seepje voor het Motorboot Magazine. Inmiddels zijn Jasper en Melvin geen studenten meer en hebben zij samen met een enthousiast team Seepje groot gemaakt. Naast de superschillen is het assortiment verder uitgebreid met maar liefst zestien verschillende schoonmaakmiddelen.  Denk aan handzeep, afwasmiddel, allesreiniger en wasverzachter. De Seepje reinigingsproducten zijn verkrijgbaar in zo’n 2.500 winkels in Nederland, België en Duitsland. Serious business dus! Daarmee kunnen zij hun missie voor een schonere en mooiere wereld met nog meer mensen delen. Sinds 2019 zijn ze officieel een B Corp oftewel Benefit Corporation. Het betekent dat Seepje voldoet aan de hoogste standaarden wat betreft bijvoorbeeld sociale en duurzame prestaties. Helemaal bijzonder is dat Seepje lid is van de World Fair Trade Organization en daarmee ‘t eerste Fair Trade was- en poetsmerk in Europa is! Dat is natuurlijk geweldig en daar mogen wij als nuchtere Hollanders heel trots op zijn. 

Seepje voor de Voedselbank

Wie schoonmaakt met Seepje draagt bij aan een positieve impact voor mensen en het milieu. Seepje investeert structureel in het verbeteren van hun eigen keten. Dat doen ze door betere werk- en leefomstandigheden te creëren voor de schillenboeren en meer werkgelegenheid op de sociale werkplaats. Ze vervangen synthetische grondstoffen door 100% natuurlijke ingrediënten en recyclen plastic. Zo hebben ze een positieve impact op de mensen en het milieu in de Himalaya. In 2020, bij het begin van de coronacrisis, heeft Seepje t.w.v. 17.500,- euro allesreinigers gedoneerd aan de Voedselbank.

 

Nieuw: vers geperste sinaasappel afwasmiddel en handzeep

Mijn dag begint altijd met een groot glas verse jus. Heerlijk. Dat vinden ze bij Seepje ook en daarom bedachten ze de 100% natuurlijke handzeep en het afwasmiddel “vers geperste sinaasappel”. Deze ruiken superlekker en dat komt omdat ze worden gemaakt van de olie uit de sinaasappelschillen die na het persen van jus d’orange in de winkels van Albert Heijn achterblijven. Met één fles afwasmiddel en één fles handzeep geef je 14,5 sinaasappelschillen een tweede leven! Zo wordt (af)wassen nog leuker!

Seepje’s Wereldse Wasmand

Tot slot, deze is zo leuk! De Wereldse Wasmand van Seepje is gemaakt van oude steward(ess)-kostuums en heeft dus letterlijk de héle wereld gezien… De wasmand is geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij I-did in Utrecht. Love it!

www.seepje.nl

  • Check het blog over de Bubble Buddy van Foekje Fleur voor nog meer lekkere geurende handzeep voor een goed doel!

0 reacties