Rokbar chocolade

Rokbar is heerlijke chocola met een missie en een 100% Pink Thing! Het bijzondere aan de biologische chocolade van Rokbar is dat het van A tot Z gemaakt wordt door vrouwen. Door het kopen van een Rokbar chocoladereep maak je een groot verschil in de levens van vrouwen in de cacao-industrie.

Vrouwen in de cacao-industrie

Wist je dat vrouwen meer dan de helft van de totale cacaobonenproductie op zich nemen en dat ze hier niet eerlijk voor beloond worden? Boerinnen in de cacao-industrie hebben bijvoorbeeld minder mogelijkheden om hun bonen te verkopen en vrouwen in de cacao-keten hebben minder toegang tot land. Vrouwen hebben in tegenstelling tot mannen dus veel minder kans op goede banen in de productie, transport en de export van chocola. Rokbar wil hier graag iets aan doen en ondersteunt vrouwelijk ondernemerschap zodat zij een krachtigere positie kunnen innemen in hun eigen gezin en de gemeenschap waarin ze leven.

De missie van Rokbar: versterken van de positie van vrouwen

Rokbar werkt in haar chocolade keten dus zoveel mogelijk met vrouwen en ze delen allemaal mee in de winst. Alles om de positie van vrouwen in de cacao-industrie te versterken! De vrouwen worden hierdoor veel meer zichtbaar waardoor ze toegang krijgen tot de markt maar ook tot meer financiële middelen, betere banen en leidinggevende functies. Verder investeren ze in educatie voor vrouwen en hun gezinnen.

 

De eerste Rokbar chocoladereep: Kimbiri reep uit Peru

De eerste Rokbar reep is genoemd naar de regio waar ze vandaan komt, de regio Kimbiri in Peru. In de Peruaanse hoofdstad Lima runt Lisi Montoya de Shattel chocoladefabriek. Zij werkt daarvoor samen met de vrouwelijke leden van de coöperatie Asociación de Productores del Vrae in deze regio. De cacacobonen zijn hun eigendom. De meeste leden van deze coöperatie zijn alleenstaande moeders. Lisi betaalt ze een eerlijke prijs -drie keer zoveel als de gebruikelijke prijs- voor de cacaobonen. Ook de winst uit de verkoop van de chocoladerepen gaat voor een deel terug naar deze vrouwen. Op deze manier kunnen ze hun leven en dat van hun kinderen flink verbeteren en zijn ze een voorbeeld voor andere (jonge) vrouwen.

 

Rokbar proeven: niet kauwen maar smelten….

De allerbeste Peruaanse cacaobonen met very smootie flavors worden gebruikt voor de Rokbar repen. Denk aan rozijnen, citrusvruchten en chocola. Een goed glas wijn drink je ook niet op als het eerste de beste colaatje. Die proef je met al je zintuigen. En zo is het ook met de Rokbar chocola. Aan de binnenkant van de winkel vind je een instructie zodat je Rokbar op je allerbest kun proeven! Goed om te weten, de wikkel is gemaakt van gerecycled papier en de chocola is ingepakt met gerecycled plastic!

Wat jij kun doen, join the movement!

Chocola eten! Wil je bijdragen aan een meer rechtvaardige wereld voor vrouwen in de cacao-industrie? Door Rokbar te kopen heb je niet alleen een heerlijke pure chocoladereep maar steun je ook vrouwelijk ondernemerschap en een betere toekomst voor de meisjes van nu in de cacao-producerende landen. En onthou, niet kauwen maar laten smelten…

www.rokbar.nl

  • Rokbar is dikke vrienden met Kumasi. Binnenkort brengen zij samen iets héél leuks op de markt! Hou ze in de gaten!
  • Chocola is altijd een goed idee en smaakt nóg lekkerder als je een goed doel steunt! Hier lees je over nog meer overheerlijke chocola met een missie om van te smullen…