Liliane Fonds Gouden Boekjes

Doneer aan het Liliane Fonds voor een betere toekomst voor kinderen met een handicap die opgroeien in armoede en ontvang een Gouden Boekje.

Gouden boekjes, gouden herinneringen

Kleine meisjes worden groot dus de tijd van voorlezen is bij ons thuis voorbij. Met warme herinneringen denk ik eraan terug en ook ikzelf ben als kind ontelbaar door mijn ouders voorgelezen. Pietepaf het circushondje uit de Gouden Boekjes serie was mijn favoriet. Dit boekje ligt nog steeds stukgelezen bij mijn ouder in de kast. De mooie illustraties en de lieve verhaaltjes en natuurlijk het gouden randje maken deze prentenboekjes bijzonder. Sinds de verschijning van het eerste boekje in 1953 zijn er wereldwijd meer dan 1.500 Gouden Boekjes verschenen. Dat eerste boekje was, hoe toevallig, Pietepaf! Eén van de nieuwste boekjes is speciaal gemaakt voor het Liliane Fonds.

Pietepaf het circushondje Gouden Boekje

 

Het Liliane Fonds: eerlijke kansen voor ieder kind

Niet alle kinderen hebben het geluk om zoals mijn dochters in harmonie en goede gezondheid op te groeien. Kinderen met een handicap die opgroeien in armoede krijgen geen eerlijke kansen. Deze kinderen hebben beperkt toegang tot onderwijs, gezondheidszorg of de arbeidsmarkt. Ze verdwijnen uit het zicht, raken in sociaal isolement of vallen in verkeerde handen. Gelukkig is er het Liliane Fonds. Deze organisatie is er voor deze kinderen met noodhulp, revalidatie en onderwijs op afstand zodat de levenskwaliteit en toekomstkansen verbeteren. Zo hielpen ze het doof geboren meisje Ethny (6) en haar moeder met het leren van gebarentaal. Hierdoor kreeg Ethny meer zelfvertrouwen en begrijpen ze elkaar veel beter.

Liliane Fonds Ethny leert gebarentaal

Ook helpen? Doneer en ontvang een Gouden Boekje

Het Liliane Fonds wil nog veel meer kinderen helpen en droomt van een toekomst waarin kinderen en jongeren met een handicap gelijkwaardig en zo volledig mogelijk meedoen. En daar is geld voor nodig… Wat jij kunt doen? Doneer aan het Liliane Fonds voor een betere toekomst voor kinderen met een handicap die opgroeien in armoede en ontvang een Gouden Boekje. Dankzij jouw donatie kan het Liliane Fonds meer kinderen helpen. Alle beetjes helpen en bij een gift vanaf € 7,50 krijg je als dank het Gouden Boekje Ethny praat met haar handen cadeau, geïnspireerd op het verhaal van Ethny en haar zoektocht naar communicatie. Als je maandelijks donateur wordt, dan krijg je maar liefst drie Gouden Boekjes cadeau: Sempeta wil maar één ding worden…Aisha geeft nooit op! én Ethny praat met haar handen.

Met jou hulp kunnen kinderen met een handicap meedoen.

www.lilianefonds.nl/goudenboekje-ethny

Aisha geeft nooit op Liliane Fonds
Sempeta wil maar een ding worden Liliane Fonds
Ethny praat met haar handen
  • Koop je een pak Marky Markers viltstiften dan zorg je er voor dat een kind dat in armoede leeft, één dag naar school kan! 

0 reacties